Salong Anne Pajunen- Christopher Öhman 7 okt 2023


Anne Pajunen är sångerskan, violasten och tonsättaren som rör sig mellan konstmusik, performance, jazz, elektronik och modern musikdramatik. Anne är också konstnärlig ledare för Svenska Moderna Operaensemblen S.M.O.K, och initiativtagare till serien Calmsleep Chambers som med denna salong gästar Forsby Kvarns Musikscen.
Så här beskriver Anne salongen:
-Idén med serien är att S.M.O.K bjuder in någon eller några personer att samarbeta med inför varje ny salong. Inget är bestämt på förhand förutom att salongerna även ska bjuda in till samtal med publiken för att kunna ställa frågor, diskutera och reflektera. I övrigt är form och innehåll helt öppet att bestämmas mellan mig och gästen. Christopher Öhman som är den inbjudna gästen till just denna salong är en multimusiker som rör sig fritt mellan barock, pop, klassiskt, rock och folkmusik etc, och som även arrar och komponerar. Christopher är medlem i Kungl. Filharmoniska Orkesterns violastämma. Jag och Christopher har det gemensamt att vi båda är altviolinister, men vi kommer båda att ha med oss en hel hög med olika instrument att spela på!
Dessutom kommer vi att röra oss vilt på både genre- och tidsaxeln; från 1200-tal till nutid, från renässans via jazz, över folkmusik, vidare till nyskrivet, elektroniskt och musikdramatik, komponerat och improviserat – ett myller av genrer, stilar, språk och instrument.
Biljettlänk: https://simplesignup.se/event/208584