Sommaren 2013

Konsertprogram sommaren 2013

3 augusti kl 1800
Molière på duk möter Marais på viola da gamba
En helafton med Ariane Mnouchkines omtalade teaterfilm från 1978 med Theatre du Soleils teateruppsättning om Molière, hans liv och teatergrupp.En kort konsert med tidig fransk barockmusik inledde filmvisningen. Keren Bruce och Louise Agnani på viola da gamba och Urban Westerlund på cembalo spelade verk av bl.a Marin Marais och Antoine Forqueray. Det blev en lång  och oförglömlig afton som inledning på konsertsommaren 2013!

 

 

 

 

10 augusti  iMPRoViSATioN nu och då
Först barockmusik med improvisatoriska inslag: Musiker ur Drottningholms barockensemble,  Nils-Erik Sparf violin, Mime Yamahiro-Brinkmann cello och Björn Gäfvert cembalo som inledde konserten. Efter paus blev det improvisationsmusik, lyhört skapad i stunden med Lisa Ullén piano och Nina de Heney kontrabas.

 

 

 

 

24 augusti Horn i trio och duett – däremellan en ensam kontrabasklarinett
Som avslutning på konsertsommaren 2013 framfördes Brahms horntrio med Sören Hermansson horn, Staffan Larson violin och Love Derwinger piano. Före paus spelade Sören Hermansson horn två stycken till elektroakustiskt band av Leilei Tian och Marcus Fjellström. Boa Pettersson spelade ett solostycke för kontrabasklarinett  av Gerard Grisey.

Konstnärinnan Anna Rath band de finaste buketter på blommor, blad och strån från trädgården.

Ännu en konsertsommar i Forsby Kvarns stora konsertsal är till ända. Men säsongen är inte slut: FKM kommer att arrangera intima konserter i Forsby Kvarn Kafés Öfre kaffesalong, där den nystartade filmklubben FKfk också kommer att ha filmvisningar. Välkomna!