Olof Kennemark & Pers Alexander Olsson

5 nov kl 19 i Forsby Kvarn Kafé
Biljettlänk:  https://simplesignup.se/event/197723
Olof Kennemark och Pers Alexander Olsson är två unga spelmän med stark förankring i den svenska spelmanstraditionen.
När de träffades för första gången sommaren 2015, mitt under stämveckan i Rättvik, och tog en låt ihop var det uppenbart att det var starten på ett samspel som skulle vara länge.
I Pers-släkten från Östbjörka i Rättvik har fyra generationer far och son följt i varandras spår som fiolspelare. Alexander är den fjärde spelmannen i släktledet och han har traditionen efter sin far Pers Hans (1942 – 2020) från det han började spela fiol med låtar efter farfar Pers Erik och farfars far Pers Olle: fyra generationers obruten spelmansrepertoar inom en och samma spelmansfamilj från mitten av 1800-talet till våra dagar!
Olof Kennemark är född och uppvuxen i Göteborg och senare Sandhem, Västergötland. Olofs pappa Hans Kennemark, fiolspelman och riksspelman tog starkt intryck av Pers Hans, som med sitt stilbildande spel var en av vårt lands främsta traditionsbärande spelmän, och förde det vidare till Olof. Så man kan säga att Alexander och Olof skapade band långt innan den där sommaren 2015 genom sina fäder!