Musikfesten 2007

 Katzen KapellSommaren 2007 genomfördes tre konserter.
Efter fjolårets framgångsrika Maratonkonsert gavs 2007 tre konserter. Konceptet att blanda genrer och tidsepoker fanns kvar, men längden på konserterna var till skillnad från Maratonkonserten av normallängd…

Först ut var fransk barock i krock med varietérock för att följas av nationalromantikens sånger varvat med samtal om konsten att uppfinna sina förfäder och slutligen duon i nutida konstmusik, Axelsson & Nilsson Duo, som mötte elevensembler i nutida poprock. Den första konserten var ett möte mellan Katzen Kapells fantasirika musik och fransk/taliensk barock framförd av Barock Bouquet. Katzen Kapells Chatarina Backman är gruppens leading lady på dragspel och sång. Katzen Kapells musik är en fantastisk blandning av varieté, balkan, rock och jazz. Övriga medlemmar; Magnus Andersson, orgel; Eva Lindal/violin, Kjell Nordeson/marimba/vibrafon, Lasse Lundbom,trummor/slagverk och Gustaf Hielm/bas.

Barock Bouquet

Barockoboisten Kennet Boman har samlat en ensemble av skickliga barockmusiker runt sig; Peter Lönnerberg, cembalo; Stefan Lindvall, violin; Anders Modig, cello och Anja Sköld, traversflöjt som bildar Barock Bouquet.

 

 

 

 

 

Andra konserten

Vid den andra konserten sjöng Torbjörn Lillieqvist till ackompanjemang av Love Derwinger tidiga svenska romanser av Lindblad och Geijer, från den tiden när svenska folket skulle danas i fosterländsk anda. Denna avdelning introducerade ett samtal med Maja Hagerman om Det rena landet.

 

 

Konserten avslutades med Stravinskys Historien om en soldat framförd av Torbjörn Lillieqvíst och Ensemble Ma.

Tredje konserten

Den tredje och sista konserten var ett samarbete mellan Rikskonserter/EMS, CoMa/Musik i Syd, Enköping gymnasiums musiklinje och FKM och hade som syfte att introducera nutida konstmusik för ungdomar i kommunen.

40 elever från musiklinjen kom till Forsby Kvarn för att delta i en workshop med nutida konstmusik som slagverkaren Jonny Axelsson och trombonisten Ivo Nilsson, Axelsson & Nilsson Duo, höll i. Denna workshop utmynnade i en konsert på kvällen där duon spelade nutida konstmusik och eleverna framträdde i egna  poprockensembler.

Som avslutning på kvällen visades ett bildband av Josef Dukali över gamla industribyggnader till ett elektroniskt musikstycke av Anders Blomkvist.
Paus i workshopen
Efter sommarens konserter utökades föreningen med 25 medlemmar och förankrades därigenom ytterligare i kommunen.